Skip to main content
18 01 2017 | 12:37

Δεν θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας

Δεν θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας

Σε κλίμα προβληματισμού αλλά και επαγρύπνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, η Γενική Συνέλευση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Θέμα συζήτησης αποτέλεσαν, τόσο οι πρόσφατες ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αιγιάλεια, όσο και τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής που έχουν να κάνουν με φορολογικό, ασφαλιστικό, επιδοτήσεις, εισροή ξένων προϊόντων αλλά και χαμηλές τιμές προϊόντων.

Στην Συνέλευση παρέστη μεγάλος αριθμός αγροτών, ενώ έγιναν και εγγραφές νέων μελών στον Σύλλογο. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τον πρόεδρο Παρασκευά Σπυρόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να εύχονται τα καλύτερα για την νέα χρονιά. Επίσης, δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα δώρα που συνόδευσαν την πίτα, που ήταν οι εξής: «cozi cafe» Μιχαλοπούλου Παναγιώτα, «Αγροτικός οίκος Γεωργίου», «Αλάτι-πιπέρι» Ανδριόπουλος και «Αγροεφόδια» Στούμπος.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης εξετάστηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου στις προγραμματισμένες για την πρσοεχή Δευτέρα, κινητοποιήσεις. "Αποφασίσαμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις κομματικές καθοδηγούμενες συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Ιανουαρίου, οι οποίες, εκ των προτέρων, είναι πουλημένες", επισήμανε στo Protionline.gr ο κ. Σπυρόπουλος, προσθέτοντας: "Με εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα Ανεξάρτητα Μπλόκα Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τα οποία θα αποφασιστεί η περαιτέρω δράση μας. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουμε τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος είναι ο νόμιμος και επίσημος συνδικαλιστικός αγροτικός φορέας της Αιγιάλειας".

Για τις υποσχέσεις Τσιρώνη…

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην προχθεσινή συνέλευση έγινε και ενημέρωση για τις ζημιές από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις. Όπως μετέφερε στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου, "μέχρι στιγμής η εικόνα που έχουμε είναι ότι σημειώθηκαν ζημιές από το σπάσιμο των δέντρων εξαιτίας του βάρους του χιονιού. Γι’ αυτό άλλωστε, ζητήσαμε και από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, που βρέθηκε το Σάββατο στο Αίγιο, άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά άλλες ζημιές στον καρπό στα εσπεριδοειδή, αυτές θα είμαστε σε θέση να τις διαπιστώσουμε, εάν έγιναν, μόλις βελτιωθεί ο καιρός".

Εν τω μεταξύ, επιφυλακτικοί και προβληματισμένοι δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου, από τα όσα προέκυψαν από την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αίγιο. "Ο αναπληρωτής υπουργός αρκέστηκε σε «θα, θα, θα», δηλαδή μας μοίρασε υποσχέσεις. Φαίνεται πως ακολουθεί κι αυτός, όπως οι προκάτοχοί του, τον δρόμο της παραχολογίας. Άλλωστε, το τάξιμο ποτέ δεν έκλεισε σπίτια…. Την απάντηση θα την πάρουν από τους αγρότες με τις μαζικές κινητοποιήσεις. Καλούμε όλους τους αγρότες να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί ο χειρότερος αγώνας είναι εκείνος που δεν δόθηκε…".

Πηγή: protionline.gr