Skip to main content
06 07 2016 | 13:04

Δείχνει να πιάνει τα 30 λεπτά το κιλό το συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά οι παραγωγοί ζητούν περισσότερα για να ισοφαρίσουν τις ζημιές

Δείχνει να πιάνει τα 30 λεπτά το κιλό το συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά οι παραγωγοί ζητούν περισσότερα για να ισοφαρίσουν τις ζημιές

Δείχνει να... "καβατζώνει" τα 30 λεπτά το συμπύρηνο, σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από ανθρώπους των ομάδων παραγωγών.Την βεβαιότητα ότι η τιμή του συμπύρηνου την φετινή σαιζόν θα είναι ανεβασμένη σε σχέση με άλλες χρονιές εκφράζουν άνθρωποι του χώρου των Συνεταιρισμών.

Οι βιομηχανίες θα βάλουν κάτι παραπάνω φέτος και θα αγοράσουν τα ελλειπή συμπύρηνα, γιατί "καίγονται" και αυτές με τις παραγγελίες που έχουν προς τους πελάτες του εξωτερικού. Οι παραγωγοί που παραδίδουν το προϊόν, καθώς η κίνηση είναι υποτονική ακόμα, αγωνιούν για μια καλή τιμή. Μιλώντας με πολλούς από τους παραγωγούς, εκφράζουν τη δίκαιη απαίτησή τους για άνοδο της τιμής και στην κλάση Α και στον χυμό. Πολλά θα εξαρτηθούν αν κάνουν την εμφανισή τους τα γνωστά-άγνωστα στέκια των Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων και χτυπήσουν την τιμή, μας είπε στέλεχος μεγάλου Συνεταιρισμού. Πάντως, ό,τι δώσει η αγορά, θα ακολουθήσουν όλες οι βιομηχανίες, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, ενώ πόλεμος θα γίνει για τις ποικιλίες Α37, ΑΝΤΡΟΣ και ΕΒΕΡΤΣ. Όλα αυτά, βέβαια, μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς οι παραγωγοί αναμένουν επίσημη ενημέρωση από την ΕΚΕ και τους συνεταιρισμούς.

Πηγή: ammosimathia.blogspot.gr