Skip to main content
11 09 2017 | 09:46

«Σταθμός» για Βλάχο και Σταϊκούρα η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης

«Σταθμός» για Βλάχο και Σταϊκούρα η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης

Άρωμα γλυκάνισου είχε ο πρώτος σταθμός της περιοδείας των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, αφού οι κύριοι Γιώργος Βλάχος και Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκαν στη ΒΙ.ΠΕ. και συγκεκριμένα στην Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης.

Η επίσκεψη Σταϊκούρα-Βλάχου στην Κομοτηνή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης εξόρμησης των γαλάζιων στελεχών στην περιφέρεια ενόψει της επίσκεψης και ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πρώην υπουργοί επισκέφθηκαν ένα success story με βάση το σταφύλι, αφού η Ποτοποιία έχει καταφέρει όχι μόνο να σταθεί όρθια στα χρόνια της κρίσης, αλλά και να αναπτυχθεί. Μυστικό για τη συγκεκριμένη επιτυχία δεν υπάρχει, παρά μόνο η συστηματική δουλειά και η επιμονή στην τήρηση των κανονισμών και της νομιμότητας, ώστε το τελικό προϊόν να είναι άριστο ποιοτικώς.

Την Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης, και ο κος Σταϊκούρας την ενέταξε στις επιχειρήσεις που κατάφεραν να υπερκεράσουν τους σκοπέλους της κρίσης να βγουν αλώβητες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν χρειάζονται υποστήριξη για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται.

Με δεδηλωμένη την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία θα ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο Σαββατοκύριακο από όπου θα ανακοινώσει την αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής που ευαγγελίζεται το κόμμα του, ώστε να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, εφόσον αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.

Αυτό το σχέδιο στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, είπε ο κος Σταϊκούρας και τους περιέγραψε εν πολλοίς λέγοντας ότι ο πρώτος είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών - υποσημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία το είχε κάνει κατά την περίοδο 2012-2014 υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επειδή η αξιοπιστία της χώρας ήταν πολύ αυξημένη-, ο δεύτερος άξονας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές ή οι ιδιωτικοποιήσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να κάνει επειδή κατά την άποψη του κου Σταϊκούρα δεν πιστεύει σε αυτές και ο τρίτος άξονας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, κάτι που επίσης είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία κυβερνητική της διετία, υπενθύμισε ο κος Σταϊκούρας.

Η Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης εκτός από τα ποιοτικά προϊόντα της, διακρίνεται και για την εξαγωγική της δραστηριότητα η οποία είναι ιδιαιτέρως έντονη όχι μόνο σε συνάρτηση με τα δεδομένα της κρίσης, αλλά γενικά.

Ακούγοντας τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκαν την επιχείρηση, ο κος Βάιος Κουδουμάκης παρατήρησε ότι τόσο ο κος Βλάχος, όσο και ο κος Σταϊκούρας ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της επιχειρηματικότητας σήμερα ενώ πήρε "ρεαλιστικές απαντήσεις" σε όσα ζητήματα τους έθεσε, γεγονός που τον χαροποίησε, όπως είπε.

Ο κος Κουδουμάκης και άλλοι επιτελείς της Ποτοποιίας είχαν συνάντηση με τους πολιτικούς για περίπου μία ώρα, κατά την οποία έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα προβλήματα του κλάδου και από τις δύο πλευρές, με τον κο Κουδουμάκη να παρουσιάζει αναλυτικά ενώπιων τους τις δυσκολίες του επιχειρείν στην Ελλάδα, αλλά ειδικότερα στη Θράκη όπου ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει, δεδομένων των συνθηκών που είναι γνωστές και στις οποίες προστίθενται και οι πολιτικές που εφαρμόζονται και λειτουργούν αντι-αναπτυξιακά.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ξενάγηση των πρώην υπουργών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου παράγεται το θρακιώτικο ούζο το οποίο ταξιδεύει ανά τον κόσμο κάνοντας γνωστή τη χώρα μας σε πάρα πολλές χώρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πολιτικοί για το τσίπουρο, το οποίο παράγεται δυσκολότερα σε σχέση με το ούζο, ωστόσο ακόμη δεν έχει κερδίσει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή αγορά και αυτή η επισήμανση δεν έχει να κάνει μόνο με το τσίπουρο που παράγει η Ποτοποιία Θράκης, αλλά το τσίπουρο ως προϊόν γενικά.

Πηγή: xronos.gr