Skip to main content
15 09 2015 | 09:21

Στα τοπικά σούπερ-μάρκετ βρίσκεται πλέον το νέο φρέσκο γάλα της Ρόδου "Απλώς"

Στα τοπικά σούπερ-μάρκετ βρίσκεται πλέον το νέο φρέσκο γάλα της Ρόδου "Απλώς"

Με μία λιτή διάφανη συσκευασία κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες, με επιτυχία, το νέο φρέσκο γάλα - χαμηλής παστερίωσης όπως το χαρακτηρίζει η εταιρεία - της γαλακτοβιομηχανίας ΛΙΜΠΕΡ, που αποτελεί προϊόν της συνεργασίας του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας αναψυκτικών ΒΑΠ και του τοπικού ΙΚΤΕΟ.

Η νέα βιομηχανία γάλακτος παραλαμβάνει γάλα καθημερινά από αγελαδοτροφικές μονάδες της Ρόδου και της Κω και βρίσκεται στο δρόμο που ενώνει την Οδό Ρόδου-Λίνδου με το αεροδρόμιο, στις εγκαταστάσεις της πρώην αλλαντοβιομηχανίας Θράκη, ενώ κόστισε συνολικά 3 εκατ. ευρώ. Οι δύο ιδιοκτήτες είναι ο Παντελής Κουγιός, πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της «ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ» και ο Μ. Μελής, ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΙΚΤΕΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕ».

Η ΒΑΠ

Την εταιρεία ΒΑΠ, ίδρυσε ο αείμνηστος Παντελής Κουγιός, ένας αντιστασιακός του Β ́ παγκοσμίου πολέμου, το 1967. Μετά από το αναγκαστικό πέρασμά του στο εξωτερικό, γύρισε στον τόπο του κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα, να ιδρύσει εταιρεία αναψυκτικών. Μέσα από ακατάπονη προσωπική εργασία, σε δύσκολους και απαιτητικούς καιρούς με την τεχνολογία και τη βιομηχανική κατάσταση σε νηπιακή ηλικία, κατάφερε να θέσει τις βάσεις ανάπτυξης και προοπτικής για την εταιρεία παραδίδοντας τη σκυτάλη στο γιο του Βασίλη και το γαμπρό του Γιάννη. Σ’ αυτούς τους τρεις οφείλει η εταιρεία τον ηγετικό της ρόλο στο οικονομικό γίγνεσθαι του νησιού. Τα βήματα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της εταιρείας έχουν γίνει με στόχο την παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας. Η εταιρεία ΒΑΠ, έχει δώσει εξάλλου ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στην παραγωγή καινούριων προϊόντων.

Η Autovision του Μελή

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία “Autovision” στη χώρα μας ο τεχνικός έλεγχος οχημάτων από ιδιωτικά ΚΤΕΟ θεσμοθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2001 με τον νόμο 2963, όταν δηλαδή συνειδητοποιήθηκαν οι μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης της μέχρι τότε επικρατούσας κατάστασης στον χώρο. Η ΙΚΤΕΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΕ, ιδρύθηκε το 2002 από τους Γεώργιο και Μιχαήλ Μελή και σκοπός της εταιρίας είναι να προάγει τα θέματα που άπτονται γενικότερα της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και ειδικότερα μέσω του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων. Τον Νοέμβριο του 2004, χορηγήθηκε στην εταιρία η άδεια ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Ρόδο από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Έντεκα μήνες αργότερα, δηλαδή τον Οκτώμβριο του 2005, χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας και έκτοτε λειτουργεί το πρώτο ΚΤΕΟ στο Τσαΐρι. Το νέο αυτό ιδιωτικό ΚΤΕΟ είναι μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου της AUTOVISION CONTROLE TECHNIQUE AUTOMOBILE, της μεγαλύτερης εταιρείας ιδιωτικών KTEO στη Γαλλία.

Η νέα πραγματικότητα είναι γεγονός στο χώρο του τεχνικού ελέγχου οχημάτων. Αδιάβλητοι έλεγχοι βασισμένοι σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα, άψογα εκπαιδευμένο προσωπικό, υποδειγματική εξυπηρέτηση, πολιτισμένο περιβάλλον και σεβασμός στην ασφάλεια και στον χρόνο του πολίτη. Από τον Σεπτέμβριο του 2009 λειτουργεί πλέον και το νέο κέντρο της εταίρειας στο 7ο χιλ. Ρόδου – Λίνδου (διασταύρωση με Νικηφόρου Βρεττάκου) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλεως Ρόδου. Από τον Μάιο του 2011 αδειοδοτήθηκε το ΚΤΕΟ στ’ Ασγούρου στον έλεγχο των δικύκλων και από τον Ιανουάριο του 2012 αδειοδοτήθηκε το ΚΤΕΟ στο Τσαίρι στον έλεγχο βαρέων οχημάτων. Πλέον η εταιρεία παρέχει τεχνικό έλεγχο σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.