Skip to main content
11 06 2015 | 11:16

Το μυστικό της επιτυχίας για την οικογένεια και τα κρασιά του Βασίλη Τσίνα

Το μυστικό της επιτυχίας για την οικογένεια και τα κρασιά του Βασίλη Τσίνα

Ο Βασίλης Τσίνας και η σύζυγός του Άρτεμις, υποδέχτηκαν στις 6 Ιουνίου το μεσημέρι στους αμπελώνες τους έξω από την Μεγάρχη Τρικάλων, εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, ανοίγοντας τις πόρτες στην δημοσιότητα ενός υπερσύχρονο οινοποιείου που με ιδιωτικά κεφάλαια που επενδύονται μέσα σε οικονομική κρίση, δίνουν το μήνυμα πως όταν παράγεις και παράγεις ποιοτικό προϊόν, η οικονομική κρίση είναι για τους… άλλους.

«Επενδύουμε με μεράκι στην ποιότητα και αυτό μας ανταμείβει που τα προϊόντα μας τα βρίσκουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό», δηλώνει στο trikalanews.gr ο Βασίλης Τσίνας ο …καπετάνιος μιας επιχείρησης που δίνει εκατοντάδες μεροκάματα σε οικογένειες είτε στους αμπελώνες, είτε στο οινοποιείο το, είτε στον κλάδο των πωλήσεων σε Τρίκαλα, Λάρισα και προσφάτως και σε Καλαμπάκα.

Δεν κρύβει την ικανοποίηση του του όταν σε επιλεγμένα σημεία του εξωτερικού βλέπει τα προϊόντα της με την ετικέτα «Μετέωρο».

Ταυτόχρονα, μπορεί η ευγένεια του να μην του το επιτρέπει να το εκδηλώσει, αλλά εμείς καταγράψαμε την… ηλιθιότητα πολιτικών και τοπικών που πανηγύριζαν (!!) όταν στους κόλπους της Ε.Ε. κυρίως οι Γάλλοι έπαιξαν το παιχνίδι τους και έβγαλαν με το κόλπο των επιδοτήσεων εκχέρσωσης αμπελώνων, την Ελλάδα από την αγορά κρασιού.

Σήμερα η οικογένεια Τσίνα, έχει αποκτήσει άλλα 150 στρέμματα έκτασης στην Μεγάρχη που παραμένουν  ανενεργά λόγω έλλειψης δικαιωμάτων φύτευσης αμπελώνων.

Η οικογένεια Τσίνα με λίγα χρόνια «ζωής» στην οινοποιεία, επένδυσε στην ποιότητα και οι επιδόσεις και κυρίως οι διακρίσεις, δεν άργησαν να έρθουν σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνων και ποτών, τόσο για τα κρασιά που παράγει, όσο και για το εμφιαλωμένο τσίπουρό της.

Η ξενάγηση στους χώρους, εκεί όπου εμφιαλώνονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τόνοι οίνου και τσίπουρου κάθε χρόνο, μας έδειξε πως μπορεί μια οικογενειακή επιχείρηση από τα ριζά των Μετεώρων, να φτάσει στα πέρατα του κόσμου.

Στο καταπληκτικό κελάρι εκεί όπου παλαιώνουν τα κρασιά σε εξαιρετικής ποιότητας βαρέλια, η οικογένεια υποδέχεται πλέον τους λάτρεις των καλών κρασιών και γίνονται βραδιές οινογνωσίας συνδυασμένες με εξαιρετικά τοπικά εδέσματα.

Πηγή: Κώστας Ντάκος, trikalanews.gr