Skip to main content
12 01 2018 | 14:43

Η Μέλισσα-Κίκιζας αναβαθμίζει τη διανομή των προϊόντων της με παλέτες της CHEP

Η Μέλισσα-Κίκιζας αναβαθμίζει τη διανομή των προϊόντων της με παλέτες της CHEP

Η CHEP, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων για την εφοδιαστική αλυσίδα, επεκτείνει τη συνεργασία της με την εταιρεία Μέλισσα - Κίκιζας, μια ιστορική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά τροφίμων στην Ελλάδα.

H Μέλισσα - Κίκιζας, έχει κατακτήσει σημαντικά μερίδια στην άκρως ανταγωνιστική αγορά ζυμαρικών και συναφών προϊόντων. Συμβαδίζοντας διαρκώς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, το εργοστάσιο της εταιρείας έχει φτάσει να είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης στο είδος του, με συνολική κτιριακή κάλυψη 20.000 τ.μ. και ετήσια παραγωγή που ξεπερνάει τους 50.000 τόνους ζυμαρικών. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου - μακαρονοποιείου, όπου πραγματοποιείται ολόκληρος ο κύκλος δημιουργίας των προϊόντων, ξεκινώντας από την επεξεργασία του σκληρού σίτου και την παραγωγή του σιμιγδαλιού, μέχρι τη συσκευασία και την αποθήκευση, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας με την χωρητικότητα των αποθηκευτικών χώρων να καλύπτει τις 10.000 παλέτες.

Με δεδομένες τις απαιτήσεις παραγωγής της Μέλισσα - Κίκιζας και των μεγάλων ποσοτήτων διανομής προϊόντων στην Ελλάδα και σε ακόμη 35 χώρες στο εξωτερικό, η συνεργασία με την CHEP αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα ανάπτυξης. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία και την αξιοποίηση των υπηρεσιών εκμίσθωσης εξοπλισμού εφοδιαστικής αλυσίδας, η Μέλισσα - Κίκιζας προσβλέπει στη βελτίωση των λειτουργιών διαχείρισης και στην περαιτέρω αναβάθμιση των διαδικασιών της εφοδιαστικής αλυσίδας της, με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση του τελικού καταναλωτή.

Οι λύσεις CHEP συμβάλλουν καθοριστικά στην πλήρη τυποποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, μέσα από συγκεκριμένες, υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές. Επιπροσθέτως, το διεθνώς διαδεδομένο σύστημα διαχείρισης παλετών της CHEP, εξαλείφει τις αδυναμίες και τα κρυφά κόστη από ανταλλαγή λευκών παλετών, εγγυάται πάντα την τήρηση σημαντικού αποθέματος εξοπλισμού, ικανού να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς ακόμα και σε περιόδους αιχμής, ενώ ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες συντήρησης, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας παλέτες που πληρούν τα πρότυπα κάθε χώρας στην οποία κατευθύνονται οι εξαγωγές της Μέλισσα - Κίκιζας. Την υπεροχή του εξοπλισμού CHEP, επισφραγίζει η περίπου δεκαπλάσια διάρκεια ζωής του, συγκριτικά με αυτή των λευκών παλετών.

Ο κ. Γιώργος Μιχελάκος, Sales Administration Manager της Μέλισσα - Κίκιζας δήλωσε σχετικά με τη σημαντική αυτή συνεργασία: «Στις αρχές του 2017 αποφασίσαμε να αναθέσουμε όλες τις δραστηριότητες σχετικά με την διαχείριση των παλετών συσκευασίας στην CHEP Hellas. H συνεργασία τέθηκε σε εφαρμογή σταδιακά από την 1/4/2017, μαζί με τις συνακόλουθες μεταβολές στην εφοδιαστική μας αλυσίδα. Σήμερα, τόσο στην παραγωγική μας διαδικασία, όσο και στη διαδικασία συλλογής από τους αποθηκευτικούς χώρους, έχουμε εξασφαλισμένη ποιότητα παλετών με συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης σε όποιο σημείο του δικτύου μας επιθυμούμε. Όλα αυτά χωρίς δέσμευση κεφαλαίων, πληρώνοντας μόνο για όσες παλέτες χρειαζόμαστε και χωρίς κίνδυνο απωλειών. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούμε τους εταιρικούς μας πόρους στις κύρια δραστηριότητά μας που είναι η παραγωγή και διάθεση υψηλής ποιότητας αγαθών».

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών, αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα οικολογική ευαισθησία της Μέλισσα - Κίκιζας, καθώς η CHEP αναλαμβάνει πλήρως τη διαδικασία διαχείρισης των “αποβλήτων” που παράγονται από την ευρείας κλίμακας χρήση του εξοπλισμού της. Όλες οι παλέτες της κατασκευάζονται από δάση πιστοποιημένης αειφορίας, ενώ ανακυκλώνει και το 100% των αποβλήτων που παράγονται από τις επισκευές του εξοπλισμού της.

Σχετικά με την Μέλισσα - Κίκιζας

Η εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ ιδρύθηκε το 1947 από τον Αλέξανδρο Κίκιζα. Σήμερα, 60 χρόνια αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική της δραστηριότητα, με 100.000 τόνους προϊόντων ετησίως, από άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Η παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγει σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά (ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά). Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρείας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική ΑΒΕΖ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα. Η πλήρης σειρά προϊόντων τομάτας Primo Gusto, συμπληρώνει την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά τροφίμων. 

Τέλος, η διεθνούς εμβέλειας εταιρεία κονσερβοποιημένων φρούτων Del Monte, καθώς και η πολυεθνική Heinz , εμπιστεύονται την αποκλειστική αντιπροσωπεία των προϊόντων τους στην Ελλάδα στην ΜΕΛΙΣΣΑ - ΚΙΚΙΖΑΣ.

Σχετικά με την CHEP

Η CHEP είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της παροχής λύσεων διαχείρισης και επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών με δυνατότητα επιστροφής. Εξυπηρετεί πολλές από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρείες, σε κλάδους όπως τα καταναλωτικά αγαθά, τα φρέσκα προϊόντα, τα ποτά και την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι υπηρεσίες της CHEP είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες και αυξάνουν την αποδοτικότητα, μειώνοντας παράλληλα τον λειτουργικό κίνδυνο και τις φθορές των προϊόντων.

Διαθέτοντας 7.500 και πλέον εργαζομένους και 300 εκατομμύρια παλέτες και εμπορευματοκιβώτια, η CHEP προσφέρει ασυναγώνιστη κάλυψη και εξαιρετική αξία, υποστηρίζοντας περισσότερα από 500.000 σημεία επαφής με τους πελάτες, σε περισσότερες από 50 χώρες. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με εταιρείες όπως οι: Procter & Gamble, Sysco, Kellogg's, Kraft, Nestlé, Ford και GM.

Η CHEP ανήκει στην Brambles Limited.