Skip to main content
10 10 2014 | 14:32

Κάλεσμα της Ένωσης Αγρινίου για να απορροφήσει όλη τη βρώσιμη ελιά της περιοχής

Συνεχίζεται η παραλαβή πράσινης ελιάς για την ελαιοκομική περίοδο 2014-2015 από την Ένωση Αγρινίου. «Οι παραγωγοί καλούνται να προσέρχονται στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγρινίου στη Σπολάιτα, όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο επεξεργασίας-τυποποίησης βρώσιμης ελιάς, στο υποκατάστημα στη Λεπενού και στα κατά τόπους πρατήρια», επισημαίνουν από την οργάνωση.

Η Ένωση Αγρινίου, ύστερα και από τη συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα για διάθεση μεγάλων ποσοτήτων στην Ιταλία, είναι έτοιμη να απορροφήσει το σύνολο της παραγωγής.

Επιπλέον, «με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση που εφαρμόζει η Ένωση (κατά agro 2.1-2.2), με τις υποδομές που έχει δημιουργήσει (εργοστάσιο, δίκτυο διανομής), με τη δυναμική και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει στη χώρα και στο εξωτερικό και με την εμπειρία δεκαετιών στο χώρο, εγγυάται την καλύτερη δυνατή τιμή για τον παραγωγό και την πλέον γρήγορη πληρωμή».

Νέα ιστοσελίδα για την Ένωση

Μια πλήρους θεματολογίας ιστοσελίδα, με ειδήσεις, ρεπορτάζ και πληροφορίες χρηστικές για τους αναγνώστες παραγωγούς, με όλες τις εξελίξεις που αφορούν άμεσα τον αγροτικό χώρο και με συνεχή ροή ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς αναφέρει στο σχετικό μήνυμά του:

“Η Ένωση Αγρινίου, υπερασπιζόμενη σταθερά και έμπρακτα τον αγρότη της περιοχής και το εισόδημά του, φιλοδοξεί μέσω της ολοκληρωμένης πληροφόρησης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον παραγωγό, να αποτελέσει το πεδίο έκφρασης των δικών του απόψεων και να γίνει το πολυχρηστικό εργαλείο που θα διευκολύνει και θα αναβαθμίσει ακόμη και σε καθαρά πρακτικό επίπεδο την ίδια του την εργασία.

Η ενημέρωση άλλωστε, υπήρξε ανέκαθεν βασικός τομέας των δραστηριοτήτων όλων των υπηρεσιών μας. Χωρίς υπερβολή, είναι εκατοντάδες οι αγρότες που καθημερινά έρχονται στα γραφεία να ρωτήσουν για ημερομηνίες, προγράμματα, δικαιολογητικά, μεθόδους καλλιέργειας, τεχνικές κτλ. Και τα γραφεία μας παραμένουν πάντα ανοιχτά, με το σύνολο των μελών διοίκησης και των εργαζομένων να είμαστε στη διάθεσή τους. Είμαστε βέβαιοι, όμως, ότι η ιστοσελίδα αυτή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Η δημιουργία της, εξάλλου, υπήρξε αίτημα δικό σας…

Στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε, χρειάζεται, άλλωστε, να επαναπροσδιορίσουμε στόχους και επιδιώξεις, να διορθώσουμε λάθη, να αξιοποιήσουμε επιτέλους τις πραγματικές μας δυνατότητες. Να δούμε απ’ την αρχή κάποια πράγματα και να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε, να παράγουμε αυτά που μπορούμε. Και μπορούμε οι αγρότες πολλά!

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να διαμορφώσουμε μια νέα συνθήκη αμφίδρομης επικοινωνίας μαζί σας. Και από κοινού να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για όλους. Γιατί όλα τα μέλη μας και όλοι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής έχουν σήμερα πρόσβαση στην ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν, τη δουλειά και το μέλλον τους.

Μελετήστε, λοιπόν, την ιστοσελίδα, δείτε με προσοχή τα θέματα που αναπτύσσει, συζητήστε με συναδέλφους, πάρτε αποφάσεις και ελάτε στην Ένωση να τα πούμε και από κοντά.

Γιατί, αν, όπως λένε, η κρίση είναι ευκαιρία, αυτή η ευκαιρία ανήκει σε σας”.

Επισκεφτείτε το site της Ένωσης Αγρινίου στο e-ea.gr.