Skip to main content
17 11 2014 | 16:53

Eλλάδα Γιορτή Γεύσεις: Χριστούγεννα με τους Έλληνες παραγωγούς

Πιστό στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού του, το πιο χαρούμενο και γευστικό φεστιβάλ, το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις», που διοργανώνεται από το «Αθηνόραμα», έρχεται ανανεωμένο στις 5-7/12 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi. Εκατόν είκοσι από τους καλύτερους μικρούς παραγωγούς της χώρας θα γεμίσουν τα περίπτερά τους με ποιότητα, παράδοση, νοστιμιά, καινοτομία και αναρίθμητες ερεθιστικές γεύσεις, δίνοντάς μας έτσι ιδέες για τα γιορτινά μας τραπέζια και για ωραία δώρα στους φίλους μας.

Όπως πάντα, θα υπάρχει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα 30 μαθημάτων μαγειρικής με αγαπημένους και δημοφιλείς σεφ, τηλεπαρουσιαστές, δημοσιογράφους και γευσιγνώστες για απόλαυση και γνώση.

Νew entry ο σπέσιαλ οργανωμένος παιδότοπος με την ομάδα του αγαπημένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, όπου τα παιδιά σας θα παίζουν μαθαίνοντας και μαγειρεύοντας.

Ένα Γιορτινό Φεστιβάλ Γεύσεων

Μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις (Άνοιξη 2013-Δεκέμβριος 2013-Άνοιξη 2014) το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» με την σφραγίδα των brands «Αθηνόραμα» και «ΑθηνόραμαUmami» αποτελεί πλέον μια καταξιωμένη θεσμική εκδήλωση. Παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επιβολή και διάδοση των ποιοτικών διατροφικών προϊόντων με ελληνικό πρόσημο και συμβάλλει καθοριστικά στην επαφή τους τόσο με το ευρύ καταναλωτικό κοινό όσο και με τους επαγγελματίες. Με περισσότερους από 250 διαφορετικούς εκθέτες για το σύνολο των διοργανώσεων, με 150 περίπου εκθέτες ανά διοργάνωση (πολλοί εκ των οποίων έχουν συμμετάσχει και στα τρία φεστιβάλ που προηγήθηκαν) και με περισσότερους από 15.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση θεωρείται από όλους ως η κορυφαία εκδήλωση στον χώρο των ποιοτικών γεύσεων.

Το «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014» ξεφεύγει από τη λογική των τυποποιημένων εκθέσεων τροφίμων και ποτών που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, καθώς περιλαμβάνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, απευθύνεται σε παραγωγούς με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, και πλαισιώνεται από πολλές και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Είναι μια γιορτή ελληνικών γεύσεων, ένα φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου η αφρόκρεμα της παραγωγικής Ελλάδας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που ενδιαφέρεται για τις αυθεντικές τοπικές ελληνικές γεύσεις συνυφασμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα. Ταυτόχρονα, και λόγω της εορταστικής περιόδου, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα που εκφράζουν τη χαρά των γιορτινών συνευρέσεων και στις ξεχωριστές απολαύσεις με ελληνικό πρόσημο που συνοδεύουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και το πλούσιο εορτολόγιο του Δεκεμβρίου. Παραδοσιακά και δημιουργικά γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, κρασιά, λικέρ, αποστάγματα, μπράντυ, μπίρες, αβγοτάραχο, μανιτάρια, αρτοποιήματα, αρωματικά ξίδια, κρέατα, καπνιστά και μαρινάτα ψαρικά, βότανα, ξηροί καρποί, ξερά και φρέσκα φρούτα, αλάτια, μπαχαρικά, μέλι, μαρμελάδες ,σοκολάτα, καφέδες, αφεψήματα, ζυμαρικά, όλα τα ελληνικά και ποιοτικά κορυφαία προϊόντα που είναι βάση για κάθε ξεχωριστή μαγειρική ή ζαχαροπλαστική πράξη και απόλαυση θα έχουν τη θέση τους. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι εκθέτες πωλούν τα προϊόντα τους δίνοντας στους καταναλωτές την δυνατότητα για μια πιο ουσιαστική και με μεγαλύτερη διάρκεια επαφή.

Όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ανατρέχοντας στο αρχείο του site και στα πεπραγμένα των προηγούμενων εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις-Χριστούγεννα 2014» θα είναι ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας που θα δημιουργήσει αίσθηση στη σημερινή συγκυρία, στο κρίσιμο σταυροδρόμι ανάπτυξης, ανανέωσης και ανάτασης που χρειάζεται η Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας συμφωνούμε στην αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας και στην ιδέα του «πατριωτικού καταναλωτισμού» την οποία στηρίζει.

Πηγή: elladagiortigefseis.gr, athinorama.gr