Skip to main content
20 04 2017 | 07:00

Από 5 έως 7 Μαΐου η έκθεση Gourmet Olive & Delicacies στη Θεσσαλονίκη

Από 5 έως 7 Μαΐου η έκθεση Gourmet Olive & Delicacies στη Θεσσαλονίκη

Στις 5, 6 και 7 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο νέο χώρο πολιτισμού «Lab’Attoir», η 2η Gourmet Olive & Delicacies Exhibition 2017.

Στόχος της Gourmet Exhibition είναι να εδραιωθεί ως η σημαντικότερη εμπορική έκθεση delicatessen στην περιοχή προσφέροντας προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς και στα προϊόντα που συμμετέχουν, παίζοντας ζωτικό ρόλο στην ανάδειξη και την προώθηση μικρών παραγωγών υψηλής ποιότητας και καινοτομίας.

Στην Gourmet Olive & Delicacies Exhibition εκθέτες είναι ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιά, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά, προϊόντα delicatessen, αρωματικά φυτά και βότανα, καθώς και προϊόντα προσωπικής περιποίησης με βρώσιμα υλικά.

Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός επιβεβαιωμένων αγοραστών (hosted buyers) από Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και εγχώριοι αγοραστές, θα παρευρεθούν ως προσκεκλημένοι της έκθεσης.

Επιπλέον, το κοινό της Θεσσαλονίκης και οι επισκέπτες θα μπορούν να μυηθούν και στην τέχνη της γευσιγνωσίας, συμμετέχοντας σε ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις όπως το «Bar Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου και Ελιών» με προϊόντα ένδειξης ΠΟΠ, ΠΓΕ και βιολογικά, καθώς και προϊόντα με χαμηλή οξύτητα, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές.

Στη φετινή έκθεση διοργανώνονται επίσης τα Masterclasses, τραπέζια γευσιγνωσίας προϊόντων delicatessen με θέματα, Μακεδονική Γη, Εντοπιότητα, Καινοτόμες Εφαρμογές, Χορτοφαγική Διατροφή, Προϊόντα που ταξιδεύουν.

Το πρόγραμμα της έκθεσης πλαισιώνεται ακόμη από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και ομιλίες με διατροφικά θέματα, τα προϊόντα της ελληνικής γης, την ελληνική διατροφή ως μέρος της μεσογειακής κουζίνας, ενώ γνωστοί σεφ με προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης θα μας δείξουν συνταγές για την καθημερινή χρήση των ελληνικών προϊόντων.

Κορυφαίο γεγονός της τριήμερης διάρκειας της έκθεσης, η θέσπιση των Βραβείων Κοινού. Οι επισκέπτες της έκθεσης, καλούνται όχι μόνο να δοκιμάσουν αλλά και να αξιολογήσουν τα προϊόντα των παραγωγών.

Η προβολή των προϊόντων στην έκθεση θα γίνει με Stand τύπου Β (τραπέζι μήκους 3,60 m) εκθέτοντας προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκθέτες θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που παράγουν τα παρακάτω προϊόντα:

Ελαιόλαδο & ελιά • Μέλι • Μαρμελάδες & γλυκίσματα • Ξύδια & αρτύματα • Προϊόντα delicatessen • Αρωματικά φυτά & βότανα • Προϊόντα προσωπικής περιποίησης • Χρηστικά προϊόντα • Υπηρεσίες

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017 11:00 — 20:00
  • Σάββατο, 6 Μαΐου 2017 11:00-20:00
  • Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 11:00-20:00